
Parhaiten pysyvän sisärajauksen saa aikaiseksi geelieyelinerilla, mutta usein siveltimellä sisärajauksessa suhraaminen ei ole se näppärin vaihtoehto. Tässä jutussa vertailussa onkin siis viisi kynää joista kolme on tarkoitettu nimenomaan sisärajauksen tekemiseen ja kaksi on mustia ”yleissilmämeikkikyniä”. IsaDora Inliner Kajal, Inglot Kohl Pencil ja MAC Kohl Power on tarkoitettu nimenomaan sisärajaukseen ja Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil ja Make Up Forever Aqua Eyes ovat silmämeikkikyniä noin yleensä.
MACin Feline saa vertailussa vähiten pisteitä ja joutuu jäämään sijalle viisi. Se on koostumukseltaan porukan pehmein ja mustin, sävyltään se on selkeästi sinimusta, siihen ne positiiviset asiat sitte jäävätkin. Feline tarttuu todella helposti vesirajaan, joten levittäminen on todella helppoa. Pehmeän koostumuksensa vuoksi Feline on viisikostani se joka suttaantuu helpoiten. Pysyvyys sisärajauksessa on kohtalainen, mutta sen jälkeen mennäänkin totaalisesti metsään. Feline tuhraantuu aina silmän alle, etenkin ulkonurkkaan ja ei pysy millään paikoillaan. Se ei pysy edes rajauksena yläluomella luomivärinpohjustajan kanssa. Luomivärillä kiinnittäminen auttaa hiukan, mutta sekään ei tee Felinestä otollista kandidaattia mihinkään rajauksiin. Parhaiten tämä kynä toimiikiin luomivärinpohjustajana luomelle häivytettynä. Rajauskynänä suosittelisin sitä varauksella niille joiden silmät eivät vuoda tai vetistä koskaan ja luomet eivät ole tippaakaan rasvoittuvat, muiden kannattaa kiertää Feline kaukaa.
Urban Decay Glide-on Eye Pencil Zero on yksi pidetyimmistä ja hypetetyimmistä rajauskynistä kansainvälisessä beauty-communityssä, mutta silti minun vertailussani se jää sijalle neljä ollen kuitenkin kaikin puolin huimasti parempi kuin Feline. Zero on sävyltään aavistuksen hohtava hiilenmusta ja se levittyy pehmeästi ja helposti. Intensiivisen mustan rajauksen aikaansaamiseksi sisärajaukseen kannattaa levittää kaksi kerrosta. Zero jää pitkäksi aikaa vesirajalla kummallisen tahmaiseksi ja silmiä räpyttäessä tuntuu kuin ylä- ja ala-luomi tarttuisivat sekunnin murto-osaksi kiinni toisiinsa. Zeroa saa olla lisäämässä sisärajaukseen noin puolen tunnin välein jos sen haluaa näyttävän siistiltä. Zero toimii kyllä hyvin rajauskynänä, mutta minusta siitä ei sisärajaukseksi ole. Felineen verrattuna se kuitenkin vetää pidemmän korren suttaantumattomuudessaan.
vasemmalta oikealle: MAC Feline, UD Zero, MUFE Aqua Eyes, Inglot Kohl Pencil, IsaDora Inliner
MUFE Aqua Eyes Waterproof Eyeliner Pencil 0L/Matte Black on vedenkestävä silmämeikkikynä, joka kuivuttuaan ei lähde iholta pois millään muulla kuin huolellisella mekinpoistoaineella puhdistamisella. Se on täysin matta ja aavistuksen harmaaseen taittava musta, joka levittyy iholle pehmeästi, mutta kuivuttuaan ei hievahda mihinkään. Vesirajalle levitettäessä se tarttuu aluksi hiukan huonosti ja jättää vain hennon harmaan värikerroksen jälkeensä. Kun esimmäinen kerros on asettunut ja hiukan kuivunut voi lisätä toisen, kolmannen ja neljännen kerroksen, ihan niin monta kerrosta kuin haluaa. Kerrostamalla rajauksesta saa todella tumman ja intensiivisen. Pysyvyys on varsin hyvä, ehdottomasti parempi kuin MACillä tai UD:llä, eikä se paljon jää kahdesta seuraavasta, mutta siltikin sanoisin, että kuten UD Zero Aqua Eyes toimii parhaiten luomen rajaamiseen. Miinuspisteitä Aqua Eyes saa aavistuksen hankalasta levitettävyydestä ja juurikin tuosta kerrostamisen pakollisuudesta.
Taistelu parhaan kajalin arvosta käydään Inglotin ja IsaDoran välillä. Isadora Inliner Kajal on vanha suosikkini joka on kuulunut meikkikokoelmaani ihan blogin alkuajoista asti. Sävyä Nude 56 Blonde käytän päivittäin ja kun haluan sisärajaukseen jotain tummaa, mutta en välttämättä mustaa laitan sävyä 52 Indian Dark Brown. Tänään testissä on siis musta kynä, 51 Indian Black.
Inglot Kohl Pencil 01:n sain blogin kautta alkuvuodesta jolloin tämä kynä tuli markkinoille. Kynää on saatavana vain yhdessä sävyssä, mustana. Viimeisen puolen vuoden aikana Inglotin kynä on ollut vakkarini mustia sisärajauksia tehdessä, mutta tänä aikana en olekaan omistanut IsaDoran mustaa kynää, vain nuden ja ruskean. Nyt käydäänkin tositoimiin ja katsotaan miten hyvin Inglot pärjää vanhalle suosikille, IsaDoralle.
Sekä Inglotin kynä että IsaDora levittyvät sisärajaukseen todella helposti ja pehmeästi ja jättävät yhdellä vedolla jälkeensä kunnon intensiivisen mustan rajauksen. Kynää ei tarvitse siis hangata tai työstää pitkään kuten UD:n ja MUFEn kohdalla. Pehmeästä koostumuksestaan ja helposta tarttuvuudestaan huolimatta nämä kynät pysyvät siellä missä pitää, eivätkä lähde suhraantumaan silmän alle mustiksi pandasilmiksi.
Minulla sisärajaus lähtee aina ensimmäiseksi kulumaan ulkonurkasta ja sieltähän nämäkin aloittivat. Puolen tunnin päästä molemmissa rajauksista oli pieni kolo, Inglotissa hieman IsaDoraa isompi. Rajauksia tarkastellessani huomasin myös, että IsaDora siirtyy huomattavasti helpommin yläluomen vesirajaan kuin Inglot. Inglot oli siirtynyt vain ihan hieman ulkonurkasta, mutta Isadora oli tarttunut koko matkalta myös yläpuolelle, siltikin molemmat rajaukset näyttivät edelleen yhtä intesiivisiltä ja tummilta.
rajaus noin tunnin päästä levityksestä, vasemmalla puolella IsaDora ja oikealla Inglot
Tunnin päästä erot olivat jo paljon selkeämmät ja uskalsin olla varma voittajasta. Erot eivät ole suurensuuret, mutta Inglot vetää pysyvyydessä paremmat pisteet kuin IsaDora. Molemmat ovat hyviä, mutta mustissa kajaleissa Inglot vie ykkössijan ja IsaDora joutuu tyytymään hopeaan.
Mikä on teidän suosikki kajalinne sisärajaukseen?
*MUFEn, Inglotin ja IsaDoran kynät on saatu blogin kautta
Dr. Hauschkan kynä toimii yllättävän hyvin, pysyy useita tunteja, vaikka toki silmänsisänurkasta sekin lähtee melkein välittömästi haalistumaan. Hauschka ei kyllä liiku ollenkaan yläluomen vesirajaa kohti, mistä plussaa. 🙂
Dr. Hauschka on mulle kyllä ihan kokonaan vieras merkki. Joku naamio tms. mulla on testaamista odottamassa, mutta siihen jääkin mun kokemukset. Pitää käydä kuikuilemassa mitä kaikkea niillä oikein on.
Urban Decayn zero ja vähän mustaa luomiväriä päälle niin kestää hela natten sisärajauksenakin.. 🙂
Ostin myös testiin sen Rimmelin Scandaleyes waterproof kajalin, mikä on todella tahmaisen tuntuinen, mutta pysyi vielä suihkussa käynnin jälkeenkin silmissä. 😀 Rimmelin kynä on mielestäni vieläkin pehmeämpi koostumukseltaan kuin Urban Decayn.
IsaDoralta omistan myös sen Nude Blonden ja se toimii vallan loistavasti. ^^
Ei kestä mulla 😉 Mutta mulla onkin varsin helposti vuotavat ja vetistävät silmät. Tuo Rimmel pitää kyllä kokeilla!
MACin Technakohl värissä Graphblack on todella hyvä sisärajauksissa. Ei liiku 😀
Mä en ookaan tainnut testata yhtää Technakohlia, mitenköhän tässä on niin päässyt käymään.
Olipas hyödyllinen postaus! Oon pitkään pohtinut että mistä löytyisi kunnollinen kynä juuri sisärajauksiin ja tässä oli nyt monen monta vinkkiä jesh 🙂 Ostin jokunen aika sitten kyllä Yves Rocherin vedenkestävän rajauskynän mutta en ole siitä _ihan_ vielä vakuuttunut.
Onko se semmoinen automaattikynä? Mulla on niitä pari, mutta kuivuivat tosi nopsaan (väriosa tipahti kynästä ulos) ja ei oikein tarttunut sisärajaukseen.
Joo just sellanen. Ehkä mä nyt painelen hakemaan toisen kärkikaksikosta 😛
Jee kiitos kiitos 🙂 Mä onneks nyt löysinkin täydellisen ja hyvän intensiivisen mustan rajauksen jota voi käyttää ihan kaikkiin rajauksiin, uskalsin siis kokeilla tussimaista: Maybelline Master Precise Liquid Eyeliner. Ei kirvele ollenkaan. Tulee tarkka ja ohut rajaus ja pysyy tuntitolkulla eipä tarttte enää ettiä!
Kattelin muuten just tuota kun metsästi uutta rajaustussia. Pitäisköhän kokeilla toimisiko myös YSLin kanssa?
Voitin tuon Inglotin blogiarvonnastasi keväällä, sitä ennen en oikeastaan ollut käyttänyt kynäkajaleita lainkaan. Teen rajaukset vain luomelle ripsirajaan, en lainkaan sisäluomelle ja aiemmin olen vannonut tussien, geelirajausten tai dippilinereiden nimeen.
Otin kesän jälkeen Inglotin kuitenkin kokeiluun, ja olen tykästynyt ihan hirveästi! Jälki on pehmeä ja intensiivisen musta ja pysyy hyvin. Toki tarkkoihin rajauksiin käytän edelleen noita edelle mainitsemiani, mutta arkeen tuo Inglotin kynä on nopea ja helppo tapa saada katseeseen intensiteettiä. Kiitos siis Mustalle kajalille mustasta kajalista 🙂
-annika
Olepa hyvä ja tosi kiva kuulla, että tykästyi kajaliin 🙂
Lancomen musta kajal on toimittanut mulla sisäkajalin virkaa jo monia vuosia ja jemmassa on vielä yksi kappale, jonka jälkeen pitää kokeilla sephoran vastaavaa 🙂
Lancome on kyllä moni kehunut, pitää varmaan kokeilla jossain vaiheessa 🙂
Ite olen käyttänyt jo ainakin viitisen vuotta Rimmelin Exaggerate Waterproof Eye Definer -kynää sekä sisärajauskynänä että muuten silmämeikkikynänä. Pysyvyys on aivan jotain omaa luokkaansa ja normaalina rajauskynänä sillä saa sekä sumuista efektiä että hyvin skarppia viivaa. Kynän päässä on lisäksi pieni teroitin jolla kärki on helppo teroittaa. Ja alle kymmenen euron hintakaan ei harmita 😉
hannamaria
http://hannamariav.blogspot.fi
Rimmelin silmämeikkikynät mulla on ihan kokonaan katsastamatta. Nestemäistä rajausta olen kyllä käyttänyt ja tykännyt paljonkin.
Tää oli tosi hyödyllinen! 🙂 Mulla on kanssa todella vetistävät silmät, mutta sisäkajaalia (varsinkin ylhäällä) käytän lähes päivittäin, koska se nyt vaan tekee minusta ripsistä tuuheamman ja intensiivisemmän näköiset. Ootko sä huomannut minkään näistä aristavan silmiä? Mulla jotkut kajaalit alkaa hiukan kirvelemään ja aiheuttaa turhaa vetistelyä ja räpsyttelyä… En sitten tiedä onko mulla vaan herkät silmät vai mikä on. Mutta itellä on ollut käytössä nyt jonkun aikaa tuo Urban Decay (kylläkin Perversion) ja Goshin joku vedenkestävä muistaakseni, mikä on todella vaalea musta. Urban ei ole minustakaan kauhean hyvä sisäkajaalien teossa, sopii enemmän normaaliin ylärajaukseen, mitä itse käytän harvoin. Juuri tilasin TiffanyD:n kehuman Lorealin color rich le smokyn mustana ja ruskeana, katsoo miten ne toimii! 🙂
Mun silmät tosiaan vuotaa ja vetistää helposti, mutta ne ei kuitenkaan ole varsinaisesti herkät. Mikään näistä ei ole aiheuttanut aristusta tai epämukavaa tunnetta.
Perversionia moni on kehunut paljon paremmaksi kuin tuota Zeroa, tekisi itsekin mieli kokeilla sitä.