
Hurahdin pari kesää sitten avokadoihin ja erityisesti itsetehtyyn quacamoleen. Guacamole on perinteisesti nachojen ja tortillojen kastike, mutta minä syön quacamolea usein lounaaksi paistetun halloumin tai broilerin kanssa ja joskus jopa ihan sellaisenaankin.
Autenttiseen meksikolaiseen quacamoleen ei maitotuotteita tule, mutta itse laitan aina parin avokadon kaveriksi joko purkin smetanaa tai ranskankermaa. Maitotuotteiden ja avokadon liitto tuo guacamoleen pehmeyttä ja kermaisuutta ja tekee avokadon varsin jännästä ominaismausta helpommin lähestyttävän. Smetanan tai ranskankerman sijasta kastikeessa voi toki käyttää myös turkkilaista tai kreikkalaista jogurtia tai vaikkapa kermaviiliä.
Heidin smetanainen quacamole
2 avokadoa
purkki smetanaa tai creme fraichea
250g tomaatteja
lime
kevätsipuli
mustapippuria
Herbamarea
Vampyyrisuolaa
Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi, silppua sipuli sekä halkaise avokado ja koverra hedelmäliha lusikalla kuorestaan. Yhdistä kulkossa avokado, tomaatit sipuli ja smetana. Purista yhden limen mehu kulhoon ja mausta oman maun mukaan vaikkapa Herbamarella, Poppamiehan Vampyyrisuolalla ja mustapippurilla. Sekoita ja nauti!
Tällä kertaa söin quacamolen kanssa katkarapuja ja pari siivua Paavolan Kotijuustolan paistettua juustoa. Hyvää oli ja masu tuli täyteen!
Uppoaako avokado vai onko se ruokalistan kauhistus?
Avocado on ihan hyvää mutta ne kalorit…sisältää yhtä paljon kuin suklaapatukka. Siksi jätän avocadon pois koska aterioihin tulee liikaa kaloreita kun avocadoa kuitenkin käyttäisin lisukkeena 🙂 mutta joskus siitä voi tehdä just jotain tälläistä tortilloihin. Harvinainen herkku siis 🙂
Mä olen aika pitkälti lopettanut kalorien miettimisen, etenkin kaiken prosessoimattoman (tai hyvin vähän prosessoidun ruoan) kohdalla. Avokado on aina paremi vaihtoehto kuin suklaalevy tai paketillinen jäätelöä 🙂 (joita niitäkin toki syön aina välillä). Koska syön kohtalaisen vähän hiilareita, viljoja hyvin hyvin vähän ja perunaakin aika harvoin jostain on pakko repiä se tarvittava energia.
Avokado on niiiin hyvää! Itse käytän sitä usein ruisleivän päällä voin sijasta, toimii mielestäni todella hyvin 🙂
Niin on! Ruisleipä on mulle harvinaista herkkua ja silloin kun siihen riskeistä huolimatta sorrun tahdon syödä sen ehdottomasti voilla ja milelläni graavilohella 😉 Uskon silti kyllä, että avokado toimii hyvin rukiin kanssa.
Mä syön avokadoa varmasti lähes joka päivä, usein salaatissa tai smoothiessa. On myös lasten suosikki, ja ehkä maailman helpoin välipala ottaa mukaan – säilyy lämpimässä ja täyttää hyvin. 🙂
Sun reseptiä pitää kokeilla ehdottomasti, näyttää tosi hyvältä! 🙂
Mä en olisi ihan ensiksi uskonut, että avokado maistuu muksuillekin! Mun ainakin piti ihan tietoisesti opetella syömään sitä, muksuna se ei mennyt ollenkaan alas.
Onpas herkullisen näköistä. Mä tykkään avokadosta ja tungen sitä salaatteihin tai syön sellaisenaan, se ei kaipaa kuin ripauksen suolaa kaveriksi. Kaloreita on juu mutta on myös hyviä rasvoja:)
Ja kyllähän ihminen niitä rasvoja ja kaloreitakin kaipaa 🙂 Jos syön avokadoa sellaisenaan maustan sen yleensä joko Herbamarella tai aromisuolalla *nam*. Aikaa siihen tosi meni, että opin avokadosta ihan oikeasti tykkäämään..
Avokadot ovat NAM! Ja tarvitseehan ihminen myös rasvaa, käsitykseni mukaan avokadon rasvat ovat niitä hyvisrasvoja 🙂 Itse fanitan juurikin guacamolea, mutta avokado toimii ihan törkeän hyvin ruisleivän päällä ”voina”, kaveriksi tomaattia 🙂 Olen mysö tehnyt avokadosta ”jäätelöä” eli blendannut pakastemarjoja ja avokadoa sellaiseksi sorbettimaiseksi massaksi. Mansikka, vadelma ja mustikka + avokado toimii ihan tajuttoman hyvin yhteen! Mittasuhteista, itse siis laitan tyyliin 100 g marjoja ja puolikkaan avokadon.
Tuota ”avokadojätskiä” pitää kokeilla!
Just tein perjantaina tortilloita niin laitoin sitten vinkin mukaan vähän turkkilaista jugua mukaan. Nam nam… Avokadostahan saa myös makeaa herkkua: oon tehnyt suklaamoussea Karita Tykän ohjetta mukaillen: avokadoa, raakakaakaojauhetta, soijamaitoa + hunajaa.
Pitäisi kyllä uskaltautua kokeilemaan noita makeitakin avokadoreseptejä, kuullostavat niin herkullisilta!
Avokadot. <3 Mitään kaloreita en ole ikinä laskenut, joten syön huoletta avokadon per päivä salaatissa tai muuten. Teen tosi usein guacamolea, mutta en ole kokeillut sekoittaa mukaan maitotuotteita, töissä on välillä ruokalassa avokadokermaviilikastiketta. 🙂
Maitotuotteet sopii kyllä avokadon kanssa hyvin, vaikka onhan se tosi hyvää ilmankin!
Avokadot on mulle aika iso opettelemisen aihe. En oo vieläkään oppinut tykkäämään sen mausta, siis noin pelkästään 🙂 Smoothieen se uppoaa hyvin, sinne yritän aina muistaa sitä laittaa. Näin saan miehenkin vahingossa syömään sitä 😀 Ehkä avokado tosiaan toimisi suolan kanssa vaikkapa sen ruisleivän päällä.. 😛 Täytynee myös kokeilla tätä sun ohjetta..!
Mulla kesti pitkään ennen kuin opin syömään avokadoja, siihen piti tosiaan ihan tietoisesti opetella. Jossain vaiheessa se sitten napsahti ja aloin tykätä niistä 🙂 Edelleenkin yksi on ihan maksimi putkeen, mutta se johtuu enemmänkin koostumukseta kun mausta. Avokado ei sellaisenaan edelleenkään oikein uppoa, mutta osana jotain ruokaa tai sitten Herbamaren tai aromisuolan kanssa <3 Jotain se kuitenkin aina tarvii kaverikseen.
Tuli nälkä tästä postauksesta 😀
Avokado kyllä maistuis, mutta en oo pitkään aikaan uskaltanut syödä sitä juurikaan, kun joskus viime kesänä tuli syötyä suunnilleen päivittäin ja se sai lopulta aikaan useemman viikon mahakivut. Varmaan ei aiheuttais mitään ongelmia, jos söis silloin tällöin.
Se kuuluisa avokadopasta on namia ja teen kans guacamolea, tosin aika erilaisella reseptillä kuin tuo sun. Käytän enemmän tomaattia ja tuoretta chiliä laitan suht reilusti. Maitotuotteita en oo kokeillut, mutta varmasti toimii hyvin guacamolessa!
Auts! Kuullostaapas inhalta 🙁