
Tämä ”resepti” syntyi hetken mielijohteesta Stockan Herkussa supernälkäisenä. Olin juuri tullut lääkäristä ja kotimatkalla poikkesin ruokakauppaan sillä tiesin, että jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Nälkä oli sen verran suuri, että isoin kriteeri sapuskalle oli nopeus ja helppous, kohtalaisen terveellinenkin lounas saisi mielellään olla ja toki fodmap-ruokavalioon sopiva. Pasta-ateriat ja pakastealtaan kasvispyörykät olisi siis pakko ohittaa.
Hetken ympäriinsä haahuiltuani nappasin ostoskoriin purkillisen Napoletana-kastiketta, riisinuudeleita ja kylmäsavulohta ja suuntasin kohti kotia. Kotona keitin nuudelit, lämmitin pastakastikkeen ja viipaloin kalan. Kun tomaattikastike alkoi kiehua heitin kalat kattilaan ja maustoin kastikkeen vielä mustapippurilla ja suolalla. Lappasin puolet tomaatti-lohikastikkeesta päälle ja sitten, eikun syömään! Voin kertoa, että hyvää oli ja nälkä lähti 🙂
Millaisia pikalounaita te harrastatte? Nappaatteko pakaste-altaasta pitsan vain yritättekö tehdä itse jotain edes vähän terveellisempää?
Pikapika-lounaana on Apetit- kasvispyörykät tai valmiit lohipyörykät ja höyrytetty sekavihannespussi. Vähän enemmän jos on aikaa, niin kiehautan kasvisliemessä wokkivihanneksia, lisään sekaan pakastekalaa/-katkarapuja ja kookosmaitopurkin ja syön kun kala/ravut on kypsyneet. Munakas on myös nopea.
Juuri noita samaisia pöyryköitä tuli syötyä aina välillä hätävara lounaana ennen IBS-diagnoosia. Hyviä ne on, mutta sisältää soijapapua ja -proteiinia, joka ei omalla masulleni sovi 🙁 Harmittaa, sillä nuo on tosi hyviä eineksiksi.
Ne on kyllä hyviä, jopa mun mies syö niitä mukisematta kun normaalisti saan kaikki kasvisruoat syödä ihan keskenäni 😀
Meillä myös maistui noi meihelle hyvin 🙂 Hän tosin muutenkin on ihan avoin kasvisruoalla, vaikka pekonista pitääkin (kuten minäkin).
Mä nappaan tän reseptin ehdottomasti talteen! ♥_♥
Toivottavasti tykkäät!
Töissä mun pikalounas on aina rasia kirsikka/miniluumutomaatteja ja jotain lihaa esim. tonnikalapurkki/kalkkunasuikaleita/broilerikuutioita. Todella ankea, mutta ihan hyvää 😀 Itellä myös IBS niin einekset voi melkeen unohtaa samantien. Kotona syötävia ruokia varten ei tarvi niin tarkkaan syynätä ainesosaluetteloita niin on helpompi.
Mä teen työlounaaksi usein salaattia tai munakasta ja onpa sitä tosiaan joskus hätävarana lähtenyt mukaan purkkitonnikalaa, pätkä kurkkua ja tomaatti 😉
Ooh, kuulostaa tosi hyvältä! 🙂 🙂 Meillä myös riisinuudelit ahkerassa käytössä, en itse oikein vehnää kestä enkä lapsillekaan mielellään ihan määrättömästi syötä, joten käyvät hyvin valepastasta. 🙂
Mulla yleisimmät pikaruoat on no tietty joku helppo salaatti, mutta sitten myös esim. munakas on tosi helppo loihtia äkkiä. Hätävarana meillä on kaapissa hernekeittoa – se on kylläkin tosi suolaista, mutta noin periaatteessa kuitenkin huomattavasti terveellisempää kuin suurin osa valmisruoasta. 🙂
Maissipasta on kanssa ihan hyvää, mutta useimmiten parasta pastan korviketta on riisijauho sisältävät pastat. Munakkaita tulee tehtyä usein, etenkin silloin kun kaapissa ei tosiaan ole oikein muuta kun munia, valo ja juustoa 😉
Olen kanssa vähän sitä mieltä, että ajanpuute ei kelpaa syyksi einesten ja pakastepitsojen mussuttamiseen, koska kunnollistakin ruokaa pystyy tekemään oikeasti tosi nopeasti, kuten tässä nyt todistit itsekin. Savulohi on ollut usein myös minun pikaruokaani, jos ei ole ehtinyt / jaksanut tehdä muuta. Sen kanssa olen yleensä paistanut uunijuureksia. Hyvää ja helppoa. 🙂
Savulohi on hyvää, mutta mun lemppari on savusiika ja graavilohi <3 Kylmäsavulohta olen oppinut syömään vasta aikuisemmalla iällä.
onneksi useimmiten lounaspaikoista löytyy maistuvaa ja hyvää kasvisruokaa, jonka voi syödä nopeana lounaana kun vielä opiskelijana saa halvalla! päivällä harvemmin tulee itse kokkailtua, mutta jos pikaruokaa pitää tehdä, niin riisipasta, höyrytetty parsakaali ja esim. ihana taifoon-savutofu esim. kikherneiden tai hummuksen kanssa ovat aivan aatelia. ei tarvitse kuin keittää pasta ja samalla höyryttää parsakaali, kikherneet ja tofun voi hyvin vetäistä sellaisenaan 🙂 miten tuon ibs:n kanssa, kestääkö vatsa esim. kikherneitä? ne ovat ainakin omalla mahalleni parempi vaihtoehto kuin monet palkokasvit.
Jos tahtoo selvitä ilman vatsavaivoja kikherneetkin on pannassa. Toki on yksilöllistä mitä kenenkin vatsa kestää, mutta yleisesti palkokasveista ihan tavalliset herneet on parhaiten siedettyjä. Parsakaalia voisin syödä vaikka kuinka paljon, mutta sitäkään vatsa ei kestä suuria määriä, pikkuisen kerrallaan voi onneksi syödä 🙂