
Kerroin teille jokunen aika sitten miten olen siirtynyt satunnaisesta aamupalan mussutajasta vakiokäyttäjäksi. Aamupalani on ollut jo pitkään noin 100-150g turkkilaista jogurttia, 2rkl chia-siemeniä ja noin 100g marjoja tai hedelmiä. Alkukeväästä olin koukussa kiiveihin, mutta nyt olen taas palannut punaviinimarjoihin. Kevään aikana aamupalani on saanut uuden twistin ja trendikkään tuunauksen tuorepuuroksi.
Jogurttinen tuorepuuro punaviinimarjoilla
100g turkkilaista jogurttia
1dl vettä
1dl kaurahiutaleita
1rkl chia-siemeniä
100g punaviinimarjoja
Sekoita jogurtti, vesi, kaurahiutaleet ja chia-siemenet keskenään kulhossa tai kipossa. Laita viinimarjat päällimäiseksi tai halutessasi sekoita puuron joukkoon. Peitä kippo muovikelmulla ja laita puuro tekeytymään jääkaappiin yön yli. Ota kippo seuraavana aamuna kaapista ja nauti herkullisesta tuorepuurosta!
Teen aamupalani yleensä edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin, josta voin napata sen aamulla mukaani ja syödä töissä. Viikonloppuaamuina ja silloin kun ei ole kiire mihinkään teen puuron vastaa herättyäni ja annan sen tekeytyä noin puolesta tunnista kahteen tuntiin. Parasta puurosta kuitenkin tulee kun se saa turvota yön yli.
Kuuluuko trendikäs tuorepuuro teidän repertuaariinne?
Mustaa Kajalia muualla: Facebook, Instagram, Bloglovin’ ja Snapchat: mustaakajalia
Täytyypi kokeilla tätä! 🙂 Smoothie alkaa tulla jo korvista ulos.
Tuorepuuro on siitä kiva, että sen voi tuunata ihan miten vaan. Vaihtelua saa vaihtamalla nestettä (esim. mantelimaito sopii varmasti kanssa hyvin) ja marjoja/hedelmiä.
Ah parasta! Mulla sama setti, mutta puolukoilla ja vaniljastevialla!
Mä olen tässä viimein tajunnut, että en oikein tykkää steviasta 🙁 Haluisin, mutta sen maku on mun suuhun tosi kitkerä.
Mun mielestä toi kitkeryys tulee vaan joissain stevioissa esille. Nutri-Nick (jos mä nyt muistan merkin oikein, ostin Lifestä joskus) niin se oli vähän just semmosta liian steviasteviamaista eikä tarpeeksi vaniljaista, mutta iHerbistä oon ostanut Wisdom Naturalin SweetLeaf Sweet Dropseja ja hitto ne on hyvää! Etenkin se Coffee&Tea-setti, jossa on vanilja, toffee ja suklaa -steviat. Parasta jääkahvin kanssa muuten!
Teen tuorepuuron evääksi töihin. Aamuisin syön kaura-riisihiutaleista tehtyä puuroa, kannattaa muuten kokeilla, ei aiheuta mulla oireita 🙂 joo mutta se tuorepuuroni on tehty maustamttomasta jougusta ja chia-siemenistä, kaurahiutaleista ja marjoista/piltistä/banaanista, mitä vaan sattuu olemaan. Pitää hyvin nälän poissa 🙂
Kaura sopii ja riisi sopii, eli varmasti tuo kaura-riisihiutalepuuro sopii kanssa 🙂 Pitääkin siis kokeilla!
Mulla on vähän ristiriitainen suhtautuminen tuorepuuroon, jotenkin se koostumus ”tökkii”. Pitäisi ehkä kokeilla kauraleseellä, luulen että silloin se voisi mennä paremmin alas ^_^ Tai esim. härkäpapurouheella. Yhteen aikaan heitinkin jogurtin sekaan härkäpapurouhetta, siitäkin nimittäin saa sellaisen ”puuromaisen” koostumuksen, mutta on kuitenkin sileämpää 🙂 Joskin härkäpavut taitavat olla sulta kiellettyjä..:T
Mä oon tehnyt tuorepuuron Elovenan isoista kaurahiutaleista ja tykännyt tosi paljon. Joskus hätäsenä oon antanut puuron tekeytyä vaan puolisen tuntia ja silloin koostumus ei ole ihan paras. Parasta tulee kun antaa tosiaan olla yön yli (mielellään melkein 12h).
Pavut ei tosiaan oikein mun pötsille sovi, syön niitä välillä, koska tykkään pavuista, mutta usein ja paljon kerrallaan en viitsi.