
Tämän syksyn odotetuin meikkivoideuutuus on ehdottomasti Urban Decay All Nighter meikkivoide. Urban Decay All Nighter Liquid Foundation ei selkeästi pelkää suuria lupauksia joihin kuuluu: full coverage, matte finish, waterproof & oil free. Paljon lupauksia yhdelle pienelle meikkivoiteelle! Miten teräksenharmaaseen ja laserleikkauksiin puettu meikkivoide näistä väittämistä oikein selviää?
Urban Decay All Nighter Liquid Foundation tuo mieleeni MACin legendaarisen Studio Fix Fluid –meikkivoiteen ollen kuitenkin koostumukseltaan notkeampi ja ohuempi. Idea on kuitenkin sama; superkestävä ja peittävä meikkivoide, joka jättää mattaisen pinnan. Viime vuosien mattameikkivoidetrendistä (mm. Chanel Perfection Lumière Velvetin ja YSL Fusion Inkin) poiketen All Nighter ei ole ohut ja puuterisen pinnan jättävä, vaan enemmänkin päivitetty version perinteisistä mattameikkivoiteesta.
All Nighterin jättämä pinta on lähinnä luonnollinen matta, hyvin samanlainen kuin Rimmel Lasting Finish Nude 25h -meikkivoiteessa. Pakkauksen väitteistä huolimatta All Nighter ei ole minusta yhdellä kerroksella täysin peittävä, mutta kuitenkin enemmän kuin vain puolipeittävä. Meikkivoide ei iholle asetuttuaan kuivu ihan kokonaan, vaan jättää aavistuksen tahmean pinnan. Kauttaaltaan puuterointiin ei ole pakko ryhtyä, sillä asetuttuaan meikkivoide pysyy paikoillaan.
Sävyjä on yhteensä 24 alkaen 0.5:stä ja loppuen 12:sta. Sain testattavaksi sävyn 3.5, joka on light with subtle pink undertone. Nollaan loppuvat sävyt ovat keltapohjaisia, vitoseen loppuvat punapohjaisia, 25:n loppuvat neutraaleja ja 75:n loppuvissa on kultainen undertone. Tiesin saamani sävyn alunperinkin itselleni liian punaiseksi ja hiukan liian tummaksi, mutta päätin tieteen blogin nimissä testata sitä silti koko kasvoille. Kotona hengailussa väärä sävy ei haittaa ja aina voi maitokauppaan mennessä peittää kaulansa ja rintakehänsä huivilla 😉
Kuten kuvista näkee on 3.5. minulle liian punainen, eli liian kylmä, mutta tummuudeltaan sävy ei mene ihan hirmuisesti metsään. Sävy on ehkäpä noin puoli astetta liian tumma ja jos pohjasävy olisi oikea ei tummuseroa pahemmin huomaisia. Alimmassa kuvassa karu totuus kuitenkin paljastuu. All Nighter Liquid Foundation hapettuu ihollani noin 1-1,5 sävyä tummemmaksi kuin mitä se on heti levittämisen jälkeen. YouTube-videoiden perusteella osasin hapettumista odottaakin, vaikka osalla tummumista ei tapahdu. Se tummuuko meikkivoide juuri sinulla selviää vain kokeilemalla.
Pidin All Nighteria kasvoilla ensimmäisenä päivänä noin seitsemän tunti ja toisena päivänä reilu kahdeksan tuntia. Kumpanakaan päivänä meikkivoide ei tarvinnut minkäänlaista korjailua. T-alueen rasvat eivät puskeneet pahemmin läpi ja meikki oli, hapettumista lukuunottmatta, melkein samannäköinen kuin vasta levitettynä. Hapettumisen lisäksi ainut ”ongelma” oli se, että ensimmäisenä päivänä tunsin meikkivoiteen kasvoilla. En voi sietää joidenkin meikkivoiteiden jättämää raskasta fiilistö ja siksi pidänkin yleisesti ottaen eniten ohuista (mutta pigmenttisistä) meikkivoiteista. Seuraavana päivänä laitoin All Nighterin alle pohjustajan ja puuteroin kasvot kokonaan (ensimmäisenä päivänä puuteroin vain t-alueen ja silmänaluset). Täysin puuteroituna tahmaisuus ja raskas fiilis hävisi, mutta niin hävisi myös meikkivoiteen kaunis pinta. All Nighter on niitä meikkivoiteita joita on sääli puuteroida kokonaan, sillä meikkivoiteen tekemän pinta en sen verran nätti sellaisenaan. Tukkoon puuteroitu look ei myöskään enää omaa silmää miellytä.
Urban Decay All Nighter Liquid Foundation tekee sen mitä lupaa. Se on peittävä, kestävä ja matta. Jos tahdot henkäyksen kevyen meikkivoiteen, joka ei tunnu iholla ollenkaan ei All Nighter ehkä ole sinua varten. Jos taas pidät MAC Studio Fix Fluidin kaltaisista meikkivoiteista ja haluat pohjaltasi peittävyyttä, pysyvyyttä ja mattaista pintaa kannattaa sinun ehdottomasti tutustua All Nighterin laajaan sävyvalikoimaan. Parhaiten All Nighter sopinee normaalille, rasvaiselle ja seka-iholle. Kuivaihoisille en tätä ihan ensimmäisenä suosittelisi ja kosteusköyhän ja pintakuivan ihon omaavien kannattaa vältellä tätä ainakin jos ihossa on näkyvää kuivuutta, eli hilseilyä tai kuivia kohtia.
Koska moni on raportoinut All Nighterin tummuvan ihollaan kannattaa pyytää parista eri sävystä testerit ja kokeilla rauhassa mikä sävy olisi paras. Minusta ja All Nighterista ei tullut parhaita kavereita ensimmäisellä käyttökerralla, mutta tahtoisin vielä kokeilla minulle paremmin sopivaa sävyä ja tehdä lopullisen tuomion vasta sen jälkeen. Omalle talvi-iholleni sävy 2.0 fair with soft warm undertone olisi todennäköisesti alkuun paras, mutta koska All Nighter omalla ihollani tummuu pitänee testata olisiko 1.0 fair bisque with soft warm undertone sittenkin parempi.
Oletteko ajatelleen kokeilla tai kentien jo kokeilleet All Nighteria?
*Meikkivoide on saatu blogin kautta.
Tuota olisi mielenkiintoista testata, mutta ehdottomasti vaatisi kokeilun sävyn suhteen. Kuullostaisi, että sävyjä löytyy aika laaja skaala, joten ehkä jopa kalpeaihoinenkin saattaisi joukosta omansa löytää? 🙂
Sävy valikoima on kyllä laaja ja nopsan swatchailun perusteella sanoisin, että vaaleimmat 0.5 ja 1.0 on vaaleampia kuin MACin NC/NW 15. Kokeilemalla se kuitenkin vasta selviää, etenkin kun tuosta hapettumisesta ei koskaan tiedä. Osalla hapettuu ja osalla ei.
Vaikuttaa tosi kivalta pohjalta, jos haluaa peittävyyttä. Toi huulipuna on sulla napakymppi! <3
Crank on aivan upea <3 Kiitos!
Mä luulen, että jätän välistä, koska fanitan eniten ohuita koostumuksia. Hapettuvat meikkipohjat ovat vähän plääh, silloin ei oikein auta muu kuin sävykikkailu.
All Nighterin koostumus ei missään nimessä ole jähmein tai paksuin mitä olen kokeillut, mutta ei se tosiaan kyllä ohutkaan ole. Tuo hapettuminen on kyllä tosi ikävää munkin mielestä 🙁
Moi! Jäi häiritsemään, kirjoitit että vitoseen loppuvat ovat keltapohjaisia ja silti 3.5 oli liian punainen? Onko meikkivoiteen keltapohjainen sävy siis punertava vai mitä?
T. Tosi keltainen naama etsimässä uutta meikkivoidetta 😀
Nyt on kyllä päässyt tekstii asiavirhe! Pahoitteluni tästä! 3.5 on tosiaan light with subtle pink undertone, eli vitoseen loppuvat ovat punapohjaisia ja nollat on keltaisia.